Overslaan en naar de inhoud gaan

Witte tong? Zo kom je ervan af!

Heb jij wel eens goed naar je tong gekeken? Een gezonde tong heeft een mooie, egale roze kleur. Heeft jouw tong geen mooie, egale roze kleur en heb je vaak last van witte aanslag op de tong?

Witte tong

Om een probleem goed op te lossen, pak je natuurlijk eerst de oorzaak aan. Bij slechte adem kan het witte laagje plaque op je tongrug een belangrijke oorzaak zijn. Maar hoe zit dat eigenlijk?

Oorzaak nummer 1: tongpoep

Wetenschappelijk onderzoek* toont aan dat ongeveer 87% van de slechte ademklachten in de mondholte ontstaat (orale halitose). Wanneer je je tong niet schoonmaakt, vormt zich een plaquelaagje op de tongrug (het achterste deel van de tong). In deze plaquelaag nestelen zich bacteriën die vluchtige zwavelgassen produceren. Je raadt het al: dit is de oorzaak van je slechte adem.

Zo ga je de oorzaak te lijf:

Elke dag vormt zich een plaquelaag op je tong waar bacteriën zich graag weer in nestelen. Het is dus belangrijk om naast het poetsen van je tanden óók je tong dagelijks schoon te maken. Dit doe je met een tongschraper of tongreiniger. De Halita Tongreiniger verwijdert effectief het laagje plaque op je tong, zodat bacteriën geen kans krijgen!

Halita Tongreiniger

Halita Tongreiniger

Reinig je tong!

Elke dag vormt zich een dun laagje plaque op de tong. Bacteriën nestelen zich graag in deze laag en produceren vluchtige zwavelgassen die slechte adem veroorzaken. De Halita Tongreiniger verwijdert effectief het laagje plaque, zodat bacteriën geen kans krijgen om zich te nestelen. 

Waarom een tongreiniger?

  • Verwijdert de plaquelaag en bacteriën van de tong
  • Vormgeving tongreiniger afgestemd op de anatomie van de tong
  • 2 zijden om tong te reinigen
  • Voor een langdurig effect van een frisse adem
  • Tongreiniger gaat lang mee en is eenvoudig schoon te maken
  • Gebruiksvriendelijk

Koop je Halita Tongreiniger bij:

Bestel bij Etos Bestel bij Plein Bestel bij DA

Andere oorzaken van een witte tong

Verminderde weerstand

Een verminderde weerstand kan leiden tot een witte aanslag op je tong. Voorbeelden van een verminderde weerstand zijn een verkoudheid, stress en weinig of slechte nachtrust.

Droge mond

Mensen met een droge mond hebben vaak een te lage speekselproductie. Te weinig speeksel kan ervoor zorgen dat je mond minder goed schoon wordt gehouden waardoor bacteriën zorgen voor die witte aanslag op je tong.

Tandpasta's en mondspoelingen met alcohol

Tandpasta's en mondspoelingen die alcohol of suiker bevatten kunnen je mond en tong uitdrogen en irriteren. Bij een geïrriteerde of droge mond kun je een witte aanslag op je tong krijgen. Gebruik voor een frisse adem mondspoelingen zonder alcohol, zoals gorgelmiddel van Halita.

Halita gorgelmiddel 
 

Ontstekingen in de mond, neus(holten) en aan de luchtwegen

Door de ontsteking nestelen meer bacteriën op je tong. Deze bacteriën zorgen voor een witte aanslag en een vieze adem.

Slechte mondhygiëne

Een slechte mondhygiëne kan een witte tong en zo een slechte adem veroorzaken. Ga voor een goede mondhygiëne en voorkom mondproblemen. Lees meer over een goede mondhygiëne.

Halita

Halita

Halita is onderdeel van Dentaid en is speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van slechte adem of orale halitose. Eén op de 5 mensen heeft last van slechte adem. Dit probleem kan veroorzaakt worden door ontstoken tandvlees of slechte mondhygiëne maar veel vaker wordt dit veroorzaakt door plaque en bacteriën op de tongrug. Halita pakt de oorzaak aan en zorgt voor een effectieve en complete behandeling van halitose klachten.

Halita-producten

Bronnen: 
*Tongue-cleaning methods: a comparative clinical trial employing a toothbrush and a tongue scraper. Pedrazzi V., et al. J Periodontol. 2004 Jul;75(7): 1009-12. 

Voorkom slechte adem!